(Dröm)målfest på Camp Nou

FC Barcelona tog ikväll emot Rayo Vallecano på Camp Nou och som så många andra matcher på Camp Nou var det en ensidig historia. 6-0 skrevs slutresultatet till och Lionel Messi visade storform inför veckans CL-möte borta mot Manchester City.

Utöver sitt stolpskott stod argentinaren för en assist och två mål varav ett skulle klassas som drömmål om inte Messi hade gjort det så många gånger om. Messi löpte sig fri och kom ensam mot målvakten innan han högt, läckert och enkelt chippade in sitt första mål för dagen. Innan dess gav Adriano Barca ledningen med ett snyggt skott från utkanten av Rayos straffområde redan i den andra minuten.

Ett snyggt men typiskt Barca-anfall gav 4-0. Fabregas väggspelade med Iniesta som klackade tillbaka den i djupet för just Fabregas som lät Pedro stöta in bollen i öppet mål.

Men showen var inte över där. Neymar byttes in för Pedro med halvtimmen kvar och fick vänta tills den 89:e minuten innan han fick näta, och nog var väntan värt det. Neymar fick bollen i mittcirkeln, sprang sig loss och drog till med högerfoten några meter ifrån boxen rakt upp i Rayo-målvakten Rubens högra kryss.

Barcelona återtar serieledningen som Atleticó Madrid lånade för några timmar i och med sin seger tidigare idag. Men kanske ännu viktigare är att laget verkligen visar storform inför veckans första åttondelsfinal borta mot Manchester City.