Dragkamp om Örebrospelare i Mellanöstern

bet365

Örebrospelaren Ahmed Yasin har knappt varit ordinarie i sin klubb den föregångna säsongen. Trots det så har han visat upp sina goda egenskaper i det irakiska landslaget och även fått förtroendet av brasslegendaren Zico i dem flesta matcherna. Efter att ha briljerat i både VM-kvalet, Västasiatiska mästerskapet och vänskapsmatcher så har han dragit åt sig många blickar från gulfländerna. Svensk-irakiern skulle kunna tänka sig lämna Sverige för att flytta vidare till varmare breddgrader. 

– ”Livet är lite annorlunda nu. Jag har bott i Sverige 20 år och man kanske blir igenkänd i Örebro, mer än så är det inte. Nu har jag varit med i Iraks landslag i 6-7 månader och alla i Irak och runtomkring vet vem jag är. Det har redan ringt agenter och frågat om min situation, de säger att de kan ta mig till ligor i gulfländerna”, säger 21-åringen till fotbolldirekt.se.

När Yasin för frågan om vad han tycker om ett sådant steg, så säger han:

 – ”Varför inte? Kvalitén har blivit bättre där, det är inte bara pengar. Så klart är pengar det första folk tänker på när man pratar om de ligorna, men till exempel Chippen var ju där och spelade ändå i landslaget. Raul Gonzalez Blanco spelar där nu, det kommer dit bra spelare.”

Yasin avslutar med att säga att detta kan vara ett steg på vägen till något mycket större.

 – ”Jag tror också att det kan vara en annan väg ut i Europa. PSG:s sportchef (Leonardo) har koll där. Fotboll handlar också om en hel del kontakter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365