Dortmund segrade i Ruhr-derbyt

Det var en helt fullsatt arena som hemmaspelarna i Schalke samt antagonisterna Dortmund, klev in på. Schalke började aningen piggare, men fick se Dortmund kontra in ett snyggt mål där nyförvärvet från St. Ettiene, Pierre-Emerick Aubamayeng, enkelt lade in bollen i det öppna målet efter en pass ifrån Marco Reus i den fjortonde minuten.

Schalke fick dock sin chans att kvittera när man i den tjugonionde spelminuten fick en straffspark – som Kevin Prince-Boateng, som har ett förflutet i Dortmund, missade. Mer, ur det målmässiga perspektivet, inträffade inte i den första halvleken. Men när den andra halvleken startade behövde inte Dortmund-fansen vänta länge innan de återigen fick jubla. För efter sex minuter in på den andra halvleken sköt Nuri Sahin ett skott från distans som var helt otagbart för Schalkes Timo Hildebrand, som streckte hela sin räckvind utan resultat.

I den sextioförsta minuten visade dock Schalkes hårt ifrågasättade manager, Jens Keller, sitt goda manageröga när han bytte in stortalangen, Max Meyer – som redan tre minuter efter inhoppet satte reduceringen och 2-1 var nu resultatet.

Men Schalke-fansen fick dessvärre ingen större anledning till att jubla i det stora hela, då Dortmunds lojala polack, Jakob Błaszczykowski avgjorde matchen till 3-1 med dryga kvarten kvar.

I och med segren ligger Dortmund fortsatt kvar på andraplatsen med endast en poäng upp till serieledarna Bayern Munchen. Schalke ligger däremot på en femteplacering och har nu hela elva poäng upp till ärkerivalen Dortmund.