Domaren i fokus när Sevilla slog Betis

Real Betis inledde oerhört positivt och skapade massvis med halvchanser samtidigt som Sevilla knappt nådde hemmalagets straffområde.

Det dröjde tills matchminut 28 innan Sevilla skapade sin första vassa chans. Carlos Bacca kom fri med Antonio Adan och kapades bakifrån av Juan Carlos. Domaren dömde tveksamt straff till Sevilla och Juan Carlos fick syna det röda kortet. Kevi Gameiro tog hand om straffen och satte säkert 0-1.

Real Betis pressade på, men vid halvtidsvilan var ställningen fortfarande 0-1.

I den andra halvleken ryckte Sevilla upp sig en aning och skapade många vassa chanser. I samband med ett inlägg från höger tar Gameiro ned bollen på bröstet i straffområdet, varpå bollen slås iväg av en försvarares hand. Domaren dömer frispark till Betis, troligen till följd av en misstänkt offside.

Minuten senare skapar Sevilla ännu en chans då ett inspel spelar Gameiro fri och fransmannen kan sätta skallen till bollen och göra mål. Domaren blåser bort målet och menar att Gameiro befann sig i en offsideposition då passningen kom.

Kevin Gameiro slutställde resultatet när han spelas fri via ett inspel från högerkanten. Anfallaren gör inget misstag och skickar in 0-2-målet.