DOKUMENT: Mauro Icardi – Otrohet, fansbråk, bäst

Inters lagkapten Mauro Icardi har inlett urstarkt och har, inför helgens match, stått för 13 mål på lika många matcher och burit det blåsvarta Milano-laget till en, just nu, andraplats. Men vägen till den yttersta toppen har inte direkt varit spikrak. Framförallt inte utanför planen.

Sommaren 2013 åkte Mauro Icardi på en båtresa med lagkamraten och den väldigt goda vännen Maxi Lopez. Deras vänskap hade utvecklats rejält efter deras säsong ihop i Sampdoria och bestämde sig att, tillsammans med Maxi´s fru Wanda, åka på denna minisemester. Det Maxi Lopez inte hade en aning om var att Icardi och Wanda haft sms-kontakt bakom ryggen på honom ett tag, och det var efter denna båtsemester som Wanda valde att skilja sig från Maxi Lopez och istället slå sig till ro med den nio år yngre Mauro Icardi. Paret är sedan en tid tillbaka gifta och Icardi har vid flertalet tillfällen uttryck sin kärlek för Wanda och hennes barn som hon har gemensamt med Maxi Lopez. I april 2014 skulle de mötas för första gången efter otrohetsskandalen, då Icardi lämnat Sampdoria för Inter, och temperaturen var maxad.

– Denna matchen blir intressant på flera sätt med personliga känslor inblandade. Det skulle vara speciellt att göra mål i en så här speciell match, sa Maxi Lopez inför mötet.

Lopez valde att kasta lite ved i brasan då han även uttalade sig om Icardi, efter att han publicerat flera bilder på sociala medier:

– Mina barn motiverar mig och ger mig styrka. Vi samtalar efter varje match där vi diskuterar matchen och min äldste son Valentino gillar att diskutera matchsekvenser. Jag förstår om han vill lägga upp bilder, men jag vill inte att minderåriga ska behöva bli inblandade.

DOKUMENT: Mauro Icardi - Otrohet, fansbråk, bäst

Icardi i sin tur valde att twittra sitt svar:

“Vem motiverar dig? De som du varken träffat eller ens ringt på en vecka eller tio dagar?”, slängde Icardi upp på sitt konto. Redan innan domaren visslat igång tillställningen uppmärksammades deras möte då Lopez vägrat ta Icardi i handen. Matchen då?

Inter vann med 4-0. Icardi satte två strutar och Lopez brände en straff. En tydlig vinnare där.

Vände egna fansen ryggen

Lite mindre än ett år senare kom nästa dispyt för Icardi. Han hade gjort stor succé och utsetts till kapten och varit Inters stora offensiva vapen. Trots otrohetsskandalen var han en älskad spelare hos supportrarna. Det säger väl en del om fotbollen. Så länge du presterar på plan är du lite av en fri man utanför plan. Men Icardi bröt mot en av fotbollens alla oskrivna regler och vände egna fansen ryggen. Efter att Inter förlorat mot Sassuolo valde han att ta av sig tröjan och shortsen och ge bort till en ung supporter i Interklacken. En Ultras-ledare bestämde sig då för att rycka tröjan ur hans hand och kasta tillbaka den mot Icardi i ren och skär ilska. Det fick bägaren att rinna över för en ursinnig Icardi som konfronterade supportern och skrek att han borde skämmas och kastade sedan tröjan i ansiktet på honom. Det var då det började spåra ur. Lagkamraterna stod upp för sin kapten och tyckte det var modigt gjort, men en del supportrar tog det inte lika bra. Han blev varnad att det kunde stå fans och vänta utanför hans tomt. Icardi valde att svara med taggarna utåt i sin självbiografi: “Jag var tydlig. Jag är redo att möta dem man mot man. De kanske inte vet om att jag växte upp i ett av områdena i Sydamerika med högst antal brott och mord. Hur många är de? 50? 100? 200? Ok, här är mitt besked och låt dem höra det. Jag kommer att ta med mig 100 kriminella från Argentina och döda dem där de står”.

DOKUMENT- Mauro Icardi - Otrohet, fansbråk, bäst

“Kommer alltid älska dem”

Supportergruppen Curva Nord krävde att Inter skulle klippa kaptensbindeln på argentinaren. Legenden och vicepresidenten Javier Zanetti uttalade sig:

  • Fansen är de viktigaste vi har och vi måste respektera dem. Vi kommer diskutera om han ska fortsätta som lagkapten.

Icardi tog det hårt och sa att kaptensrollen varit en stor dröm för honom och att hur mycket de än skulle vissla ut honom skulle han alltid älska och respektera dem.

Curva Nord svarade med tystnad på sin hemsida vilket kanske kan tolkas som en fredlig gest.

DOKUMENT- Mauro Icardi - Otrohet, fansbråk, bäst

 

Bäst just nu

Åren har gått och Icardi har fullkomligt stänkt in mål för klubben, med bindeln kvar på armen. Ultras-supportrarna verkar för varje vecka respektera och hitta tillbaka till sin stora stjärna och jublet stiger lite mer för varje mål han gör. För det är så fotbollen fungerar. Så länge du presterar på plan kan fansen se lite genom fingrarna. Han har gått från att vara en strulig anfallare i hög klass, till att omdiskuteras och kategoriseras som den kanske bästa anfallaren i hela världen just nu. Med all rätt.

När Inter tågar in mot Cagliari ikväll gör man det med Icardi längst fram i ledet, och han kommer ha den illgula kaptensbindeln runt vänster arm.

Och Inter-fansen kommer stå bakom honom.

SE ÄVEN: Real Madrid vill värva Icardi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365