Djurgården vs Malmö FF 12/3-2023 – allt inför DIF vs MFF match i Svenska Cupen 2023!

Djurgården vs Malmö - allt inför DIF vs MFF match i Allsvenskan

Djurgården vs Malmö FF – allt inför DIF vs MFF 12/3-2023

Djurgården vs Malmö FF? Här hittar du allt du behöver veta inför toppmötet mellan DIF och MFF i Svenska Cupen 2023 kvartsfinal. Idag söndagen den 12:e mars 2023 är det dags för ännu en kvartsfinal i Svenska Cupen. Se och spela på fotboll live =>

Malmö FF mot Djurgården i Svenska Cupen 2023? Sett till det bästa oddset hos Unibet och bet365 för Malmö FF (2,40) och Djurgården (2,80) så är det MFF som spelbolagen tror kommer dra det längsta strået i söndagens match. Spelbolagen tror således att Malmö FF blir det lag som går vidare till semifinal i Svenska Cupen 2023 (1,85).

Djurgården vs Malmö FF 12/3-2023 - allt inför DIF vs MFF match i Svenska Cupen 2023!

Inför: DIF vs MFF kvartsfinal Svenska Cupen söndag den 12 mars 2023!

Tabellelvan DIF tar emot serieledande Malmö FF. Det är inte bara en viktig match för årets utgång i Allsvenskan, det är även ett ett otroligt viktigt möte för hemmalaget för att man inte ska dras ner i bottenstriden i svensk fotboll. Lagen har tidigare mötts totalt 30 gånger. Malmö FF har segrat 19 av dessa och DIF har knappt 12 vinster mot MFF.

Oavsett hur historien ser ut kommer det bli ett stekhet möte mellan DIF och MFF – inte bara på planen utan även på läktaren. Det är två av Allsvenskans främsta publiklag och en utomordentlig stämning på Tele2 Arena är säkert att vänta. Det pratas om att mellan 500 och 1000 MFF:are tar resan upp från Skåne under söndagen. Lägg därtill drygt 15 000 hemmafans så kan man föreställa sig hur inramningen kommer vara.

Har man ingen möjlighet att kunna se matchen på plats så kan man även kolla på den hemma i TV-soffan på datorn eller tv:n, se DIF Malmö FF live stream. För att få så bra inblick i varje lag och matchens förutsättningar som möjligt har vi på Silly Season Sverige tagit fram nödvändig information gällande varje lag. Se kvartsfinalen i Svenska Cupen live här =>

Odds Djurgården IF Malmö FF 1X2
1 X 2
2,80 3,60 2,40
Odds Djurgården vs IF Malmö FF 1X, 12 & X2
1X 12 2X
1,58 1,30 1,45
Odds båda lagen gör mål (BLGM)
JA NEJ
1,67 2,15
Odds Djurgården vs IF Malmö FF gör Över/Under 2,5 mål
O 2,5 U 2,5
1,83 1,98

Malmö FF Djurgården startelva, laguppställning & H2H statistik inför DIF vs MFF!

Djurgårdens IF

Säsongen hittills

Katastrof är att ta i men hela säsongen har verkligen varit undermålig. Efter en fantastisk inledning tappade Djurgården formen rejält och under sommaren rådde det krisstämning. Resultaten kom inte, tränaren Pelle Olssons framtid var osäker så Djurgården förlängde avtalet i hopp om att förtydliga det långsiktiga tänket i klubben.

Några veckor senare fick tränaren Pelle Olsson sparken trots förlängningen och in kom engelsmannen Mark Dempsey. Den nya tränaren har kanske inte gjort dundersuccé men resultaten har gått hans  och laget tagit en rejäl klättring uppåt i tabellen. Den totalt utdömda anfallsduon med Ranégie och Olunga har verkligen satt fart med den nya tränare.

Spelsystemet hänger mycket på att anfallsduon ska använda sina styrkor i luftrummet för att sätta igång anfallen högt upp i plan, en taktik som hittills fungerat väldigt bra.

Skadeläge

Inför dagens match är Kerim Mrabti och Haris Radetinac skadade, den sistnämnda blir borta säsongen ut. Kerim Mrabti kan möjligen vara tillbaka denna säsong men osäkert både när och om. Övriga korttidsskador är Marcus Hansson, Seon-Min Moon, Kenneth Höie och Jonathan Augustinsson.

Nyckelspelare

Andreas Isaksson är rutinerad, reaktionssnabb och väldigt jämn. En toppmålvakt som egentligen kunnat bege sig till betydligt mer glamourösa hållplatser än Djurgården, men nu är han på plats och detta kan ha varit årets bästa värvning i Allsvenskan.

Michael Olunga tillsammans med anfallskollegan Ranégie är de ett riktigt vass anfallspar efter att Mark Dempsey tillträdde som tränare. Men flest mål av de anfallarna har Olunga stått för. Stark i luften och effektiv i boxen.

Kevin Walker som är lagets kapten har visat en känslig passingsfot säsongen igenom. Han bidrar både med sitt ledarskap men också som en spelfördelare. Dessutom är han riktigt vass på fasta situationer, han slår vassa hörnor och frisparkar. En oerhört viktig kugge i lagbygget.

Djurgården senaste matcher

8 Aug Djurgården 3 – 1 IFK Göteborg + 2-1
14 Aug Djurgården 2 – 2 Elfsborg + 1-1
20 Aug Ostersunds FK 1 – 0 Djurgården + 1-0
27 Aug Djurgården 2 – 1 Gefle + 1-0
11 Sep Falkenberg 1 – 2 Djurgården + 1-1

Tänkbar DIF startelva mot MFF

Andreas Isaksson; Björkström, Ceesay, Une Larsson, Käck; Eriksson, Walker, Faltsetas, El Kabir; Olunga, Renégie

Djurgården mot Malmö FF kvartsfinal Svenska Cupen 2023 - allt inför DIF vs MFF match 12/3-2023!

Malmö FF

Nästa på tur är bortalaget Malmö FF.

Säsongen hittills

Det har gått enligt förväntningarna för Malmö FF, finalförlusten mot BK Häcken i Svenska Cupen var en missräkning men laget är nu klara titelkandidater. Skåningarna har ett välfungerande spel men under sommaren sålde man sin målspruta Kjartansson. Annars har Markus Rosenberg fortsatt leverera mål och tränaren Allan Kuhn har ett välfungerande kollektiv. Samtidigt som man är titelkandidater är man också piskade att vinna Allsvenskan för att ta sig till Champions League nästa år, truppens lönekostnad är anpassade för europaspel.

Skadeläge

Eric Andersson är fortsatt långtidsskadad.

Nyckelspelare

Johan Wiland är minst lika viktig för Malmö FF som Andreas Isaksson är för Djurgårdens IF.

Anders Christiansen kom lite som en doldis till MFF i vintras efter en misslyckad proffssejour i Chievo. Med sitt box-till-box-spel har dansken visat sig vara en fullträff av sportchefen Daniel Andersson. Oerhört rapp, spelskicklig och allround.

Magnus Wolff Eikrem är en av seriens bästa mittfältare och radar upp assist efter assist. Han utnyttjar sin känsliga passningsfot och bidrar med energi till laget, detta är verkligen en avgörande spelare i slutspurten av Allsvenskan.

Malmö FF senaste matcher

7 Aug Malmö FF 2 – 0 AIK Stockholm + 1-0
14 Aug Kalmar FF 1 – 1 Malmö FF 0-0
22 Aug Malmö FF 4 – 1 Jonkopings + 3-0
28 Aug GIF Sundsvall 0 – 1 Malmö FF + 0-0
12 Sep Malmö FF 3 – 1 IFK Goteborg + 1-0

Tänkbar MFF startelva mot DIF

Uppdateras

Bästa odds DIF Malmö FF 2023

Odds Djurgården IF Malmö FF 1X2
1 X 2
2,80 3,60 2,40
Odds Djurgården vs IF Malmö FF 1X, 12 & X2
1X 12 2X
1,58 1,30 1,45
Odds båda lagen gör mål (BLGM)
JA NEJ
1,67 2,15
Odds Djurgården vs IF Malmö FF gör Över/Under 2,5 mål
O 2,5 U 2,5
1,83 1,98

Läs mer på Djurgården, Malmö FF, DIF – Malmö FF odds eller DIF – Malmö FF startelvor, information och odds!

Djurgården mot Malmö FF kvartsfinal Svenska Cupen 2023 - allt inför DIF vs MFF kvartsfinalmatch 12-3 Svenska Cupen 2023!

Så kan du se stormötet i Svenska Cupen & Allsvenskan!

Discovery+ äger TV-rättigheterna och kommer att sända Allsvenskan på TV och live stream. Se spelschema och TV-tider så blir det lätt för dig att hålla kolla på alla Allsvenska matcher på TV och live stream. Du hittar mer info om Malmö FF, AIK, Hammarby, Djurgården och IFK Göteborg genom att klicka på respektive lag. Se även vem som enligt oddsen förväntas vinna Assistligan och Skytteligan. Se kvartsfinalen i Svenska Cupen live här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply