Djurgården – Helsingborg 3-1: Fejzullahu sänkte Helsingborg på Råsunda

Matchen började jämt med några målchanser för Helsingborg, men det var Djurgården som tog ledningen efter sex minuter när Djurgården snyggt spelade sig fram på ett och två tillslag där till slut Kasper Hämäläinen slog inlägget till Erton Fejzullahu som nickade in 1-0 bakom Pär Hansson i HIF-målet.

Matchen var jämn och båda lagen lyckades ska mycket målchanser då inget av lagen imponerade i försvarsspelet. Men det var Djurgården som var lite lite bättre spelmässigt än Helsingborg som är trötta av allt europaspel också såklart. Efter 25 minuter presenterade HIF:s nyförvärv Nikola Djurdjic sig på allvar när han fick bollen 25 meter från mål och drog till bollen nära bortre stolpen och bollen gled snabbt längs den mycket blöta gräsmattan där flera spelare halkade runder i både första och andra halvlek.

Men HIF var uppe i lika igen i bara sex minuter då Erton Fejzullahu fick en studsande boll utanför straffområdet och drog till på halvvolley vid främre stolpen och tack vare den blöta gräsattan fick bollen en snabb studs och sen var Pär Hansson chanslös på den bollen. Matchen var underhållande eftersom det blev ett väldigt snabbt spel och båda lagen spelade bra anfallsspel.

I andra halvlek var det också jämt där Djurgården spelade stabilt och i 79:e minuten avgjorde matchens lirare Erton Fejzullahu matchen när han och James Keene kom i ett två mot ett-läge mot Joseph Baffo som inte lyckades försvara sig ensam mot DIF-anfallarna där Keene spelade bollen till Erton som sköt, Hansson räddade men släppte en retur som Erton själv nickade in och fullbordade sitt hat-trick och succén bara fortsätter för honom och i 89:e minuten bytte Magnus Pehrsson ut honom så han fick ta emot publikens hyllningar.

Matchens lirare: Erton Fejzullahu, Djurgårdens IF

Målen: 1-0 Erton Fejzullahu (6), 1-1 Nikola Djurdjic (25), 2-1 Erton Fejzullahu (31), 3-1 Erton Fejzullahu (79)

Varningar: DIF: Peter Nymann Mikkelsen HIF: Loret Sadiku, Alejandro Bedoya

Avslut: 14-12

Avslut på mål: 7-5

Bollinnehav: 54%-46%