DIF-talang ska provspela för CL-klubb

Daniel Jarl ses i Djurgårdskretsar som en stor mittbackstalang. Hittills har det blivit några fåtal framträdanden i klubben, men i det stora hela så ses 20-åringen mer eller mindre som klubbens femtealternativ bland mittbackarna.

Under vintern har den storvuxne försvaren provspelat med Landskrona BoIS från Superettan och sedan Hull City från engelska Championship. Men nu kommer nästa bomb – i tio dagar ska han provträna med den portugisiska klubben Braga. Laget spelade som bekant i Champions League under hösten där man bjöd på rejäla skrällar mot till exempel Manchester United och ligger i dagsläget trea i den portugisiska högstaligan. Till Djurgårdens officiella hemsida förklarar han läget.

”Jag ska åka ner till Braga i 10 dagar och får chansen att träna lite med dem. De bjöd in mig eftersom de tyckte att mina egenskaper var intressanta för den spelartyp de sökte. Så nu sitter jag i taxin på väg till flygplatsen.”, säger Daniel Jarl till dif.se.

Vad vet du om Braga?
”Inte mer än de flesta. De har spelat Champions League och Europa League och har en del intressanta spelare. Så det ska bli spännande, helt klart.”

”Det har blivit så att klubbar har hört av sig och Djurgården låter mig åka iväg och testa. Det är väldigt lärorikt att vara ute hos nya klubbar och sen får vi se vad som kommer ut av det i slutändan.”, avslutar mittbacken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply