Diego Costa kan stängas av efter attacken

Efter sparken på Kompany – nu kan Diego Costa straffas hårt

Diego Costa har återigen hamnat i blåsväder. Det var efter att ha sparkat Manchester Citys mittbacksgeneral Vincent Kompany som det engelska fotbollsförbundet FA nu kan vara på väg att bötfälla honom. Enligt engelsk media kan det bli en tre matchers avstängning och rejäla böter för den brasilianskfödde spanjoren.

Det var i den 70:e minuten som Diego Costa föll till marken i en närkamp med Vincent Kompany. Den frustrerade anfallaren svarade med att sparka med båda benan mot den belgiske mittbacken, som i sin tur också föll till marken.

Domaren Mike Dean valde att blåsa frispark, men Diego Costa fick trots det fula tilltaget stanna kvar på planen. Nu kan han dock stängas av i efterhand.

Kan få tre matcher i Premier League

SE ÄVEN: Så mycket tjänar superstjärnorna i Chelsea FC

Den engelska ligaettan kan få komma att klara sig tre matcher utan sin anfallsstjärna i värsta fall, det menar den engelska tidningen Mirror. Enligt de ska FA undersöka anfallarens incident igen, och eftersom han varit inblandad i liknande situationer förut kan det komma att bli en tre matchers lång avstängning.

Dock säger den förre proffsdomaren i Premier League, som nu är expert, Howard Webb, att avstängningen inte alls är lika trolig.

– Eftersom Mike Dean tog beslutet att blå frispark innebar det att han såg situationen och tog beslutet. Därför är det inte lika troligt att FA kommer ändra domarens beslut, sa Webb i BT Sports TV-sändning efter matchen.

Chelsea leder Premier League med mindre än tio omgångar kvar och kommer i nästa omgång att möta Bournemouth på bortaplan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365