Derby till playoff-final efter utklassning

Derby hade också ett mycket bra utgångsläge inför matchen eftersom de vann borta mot Brighton med 2-1 tidigare i veckan. Idag möttes lagen igen, och det var jämnt från början men Derby tog över ju längre matchen gick. Båda lagen skapade bra chanser men det syntes att det var hemmalaget som ville mest. De fick också in ett mycket fint ledningsmål i den 35:e minuten när Wil Hughes klackade in bollen i mål. 1-0 stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken var det nästan bara Derby. De ägde matchen och skapade chans efter chans. Hemmalaget fick också in 2-0 i den 56:e minuten. Ett inlägg mot bortre som sedan nickades in mot straffpunkten gav Chris Martin ett jätteläge att trycka dit den. Det gjorde han också och 2-0 var ett faktum.

Vid den här tidpunkten kändes det lite som att Brighton & Hove Albion gav upp vilket gav Derby väldiga ytor. Då kom också 3-0 efter ett mycket fint volleymål av George Thorne. Bortalagets utklassades och det skulle bli värre. I den 87:e minuten rullade Derby upp Brighton på läktaren och Jeff Hendrick kunde lägga in 4-0. Bara två minuter senare reducerade dock Kazenga Lua Lua, men det hindrade inte Derby från att vinna med 4-1 (6-2 sammanlagt) och därmed ta sig till playoff-final i kampen om den sista Premier League-platsen.

Imorgon blir det klart vilka de ställs emot när QPR tar emot Wigan. Vinnaren där kommer ställas mot Derby på Wembley.