Debutanten vände på matchen till seger för Häcken

Elfsborg kom till start med ett decimerat lag med skador på Lasse Nilsson och Viktor Claesson, dessutom hade man en avstängning på Oscar Hiljemark. Det var en härlig tillställning på Rambergsvallen och det var näst intill fullsatt.

Det tog bara sju minuter innan festen satte igång, Stefan Ishizaki slog frisparken som långe David Elm nickskarvade in 0-1 för Elfsborg som hade två sköna segrar i ryggen mot Malmö och Helsingborg. Första halvleken var en väldigt tuff historia och det delades sammanlagt ut fem gula kort av domare Markus Strömbergsson i den första halvleken. Bara i den första halvleken drabbades Häcken av en avstängning på Oscar Lewicki och Elfsborg gick avstängningar på David Elm och Andreas Augustsson.

Resultatet i halvtid var 0-1 för Elfsborg och med tanke på Augustssons avstängning och hans gula kort ville Elfsborg låta Joackim Jörgensen få chansen igen inför nästa match mot Syrianska på hemmaplan. Det var en jämn och tempofylld match där det bjöds på väldigt mycket ytor centralt i banan och det var just centralt utanför straffområdet efter hörna i den 58:e minuten som Björn Anklev fick bollen som sköt in 1-1 bakom Kevin Stuhr-Ellegaard i Elfsborgsmålet och det tände igång matchen riktigt ordentligt.

Bara två minuter senare slog Dominic Chatto en riktigt dålig passning in i mitten som Marcus Rhodén tog hand om och placerade in bollen säkert bakom födelsedagsbarnet Christoffer Källqvist i Häckenmålet och gjorde sitt första allsvenska mål i sin blott tredje allsvenska match från start. Nu kändes en ny Elfsborgsseger väldigt nära.

Men i den 65:e minuten byttes Häckens nyförvärv Nasiru Mohammed in och han skulle presentera sig bara sex minuter senare när han fick en passning in mitt framför mål av högerbacken Daniel Frölund och den passningen såg han till att ta tillvara på genom ett välplacerat skott som gick stolpe in och Rambergsvallen exploderade i ett glädjevrål. Men det skulle bli en helt magisk stämning bara fem minuter senare när Dioh Williams slog ett inlägg till Nasiru Mohammed var på plats vid bortre stolpen och gled in 3-2 målet för Häcken som inte ville sluta jubla åt det här målet.

I den 82:e minuten blev Jon Jönsson utvisad sedan han fått sitt andra gula kort i matchen och därmed är även han avstängd i Elfsborg nästa match mot Syrianska, det innebär också att två mittbackar är avstängda. Inte bra för Elfsborg som inte behöver avstängningar och skador i det här skedet av Allsvenskan där de nästan kan avgöra serien inför Oktober och November när det defenitivt avgörs vem som vinner Allsvenskan.

Majeed Waris sprang och slet hårt som vanligt för Häcken vilket gjorde att han fick chansen att avgöra matchen defenitivt med ett 4-2 mål men prickade stolpen. Men en minut senare slog Stefan Ishizaki en vansinnig passning till Majeed Waris som egentligen stod offside men eftersom det var en motståndare som passade honom fick han köra vidare och han spelade ut bollen på kanten till René Makondele som spelade tillbaka bollen till Majeed Waris som kunde placera in bollen i målet den här gången.

Det var en fantastisk tillställning som satte färg ordentligt på den här omgången och visade att topplagen i Allsvenskan verkligen kan bjuda upp till bra fotbollsmatcher. Det gjorde att Allsvenskan kan bli lite roligare och avgöras lite senare kanske med Malmö, AIK och Häcken som de främsta utmanarna.

Matchens lirare: Nasiru Mohammed, Häcken

Målen: 0-1 David Elm (7), 1-1 Björn Anklev (58) 1-2 Marcus Rhodén (60), 2-2 Nasiru Mohammed (71), 3-2 Nasiru Mohammed (76), 4-2 Majeed Waris (90)

Varningar: BKH: Majeed Waris, Oscar Lewicki, Dominic Chatto, René Makondele IFE: Jon Jönsson, David Elm, Andreas Augustsson

Utvisning: IFE: Jon Jönsson