David Moyes öppnar dörren för Serie A

David Moyes öppnar dörren för Serie A

Kan tänka sig att träna i Italien

David Moyes är sugen på att ta över ett lag i den italienska ligan, uppger Football Italia.

Efter många framgångsrika år som tränare för Everton har David Moyes karriär fått sig en törn. I höstas Lämnade han Real Sociedad, och innan det fick han sparken av Manchester United under våren 2014. Efter att han tränat lag i både England och Spanien vill nu skotten prova på att vara tränare i ett tredje land.

Enligt Football Italia kan Moyes tänka sig ett framtida jobb hos någon klubb i italienska Serie A. Tränaren hävdar att han haft en lång kärleksrelation till den italienska fotbollen.

– Om jag skulle kunna träna i Italien? Ja, det skulle jag vilja. I Storbritannien gillar vi italiensk fotboll, vi är vana vid att se matcher från Serie A varje söndag. Så har det varit sedan Diego Maradonas dagar, säger Moyes enligt Football Italia.

Detta kom fram då managern besökte en ceremoni där Juventus tränare Max Allegri blev utnämnd till årets tränare i den italienska ligan. Moyes tycker att Allegri förtjänade priset.

– Allegri hade en fantastisk säsong förra året, speciellt med Champions League-finalen. Det var en stark bedrift, italiensk fotboll hade inte befunnit sig på den nivån på flera år.

Moyes har varit arbetslös sedan november 2015, då han tvingades lämna Real Sociedad. Nu verkar det som att hans nästa jobb kan vara i Italien.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply