Därför kraschade Chapecoenses plan

Därför kraschade Chapecoenses plan

Anledningen till Chapecoenses flygplanskrasch är avslöjad

Tidigare i november sattes hela fotbollsvärlden i stor sorg efter att brasilianska laget Chapecoenses flygplan kraschade i Colombia på väg till finalen i Copa Sudamericana. Nu har det avslöjats varför planet kraschade.

Tidigare i november skedde en horribel flygplanskrasch i Colombia som tog livet av 71 personer, däribland ett helt brasilianskt fotbollslag som heter Chapecoense. Det har blivit känt över hela världen och alla i fotbollsvärlden sörjer de 19 fotbollsspelare som miste sina liv, tillsammans med övriga människor. Klubben, som var på väg till Colombia för att spela final i Copa Sudamericana, blev tilldelade segern i finalen och har även fått immunitet i det brasilianska ligaspelet för de kommande tre åren, vilket innebär att de inte kan flyttas ned samt att alla klubbar erbjuder sig att låna ut spelare till dem, tills de har lyckats komma på fötter igen.

Det har spekulerats hur kraschen egentligen gick till och framför allt varför planet inte lyckades ta sig fram till flygplatsen i Colombia. Trots en hel del fina gester och spelare som vill representera klubben så har man nu kommit fram till att flygbolaget tillät för tung last samt att planet inte var tillräckligt tankat.

Vägde 400 kilo för mycket

Flera sidor och tidningar skriver att planet vägde minst 400 kilo mer än vad planet fick väga och att man inte hade tillräckligt med bränsle för den extra tyngden. Det var alltså inget tekniskt fel utan det var helt enkelt för mycket last för bränslet som fanns i planet.

De brasilianska myndigheterna menar att piloterna och flygbolaget LaMia kommer hållas ansvariga för olyckan på grund av att man struntade i säkerhetsreglerna.

Tre spelare överlevde

Av de 22 spelarna som var på planet överlevde tre stycken. Alan Ruschel har återhämtat sig bra och är utskriven från sjukhuset, Helio Neto sägs kunna spela fotboll igen om ett år och Jackson Follman tvingades amputera ett ben.

Utöver de 19 spelarna som avled var det även 52 andra personer som avled, både vanligt folk och tränarstab från Chapecoense.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply