Officiellt: Pione Sisto klar för Celta Vigo

Officiellt: Pione Sisto klar för Celta Vigo

Det spelar redan två skandinaver i spanska klubben Celta Vigo, nu blir de tre. Det är John Guidetti, Daniel Wass och nu även Pione Sisto. En dansk supertalang som redan hunnit landslagsdebutera på seniornivå.

De som spelar Football Manager känner redan till honom, övriga kan behöva läsa extra noggrant för Pione Sisto är ett namn man behöver känna till. Pione föddes i Uganda men redan två månader gammal flyttade han till Danmark, han föddes nämligen 1995 vilket var ett kaotiskt år i krigsdrabbade Uganda. Familjen flyttade till en liten ort i Jylland. Några år senare flyttade familjen vidare till Herrning (också i Jylland), där spelade Pione för lokala laget Tjørrings IF. Med åren förbättrade han sitt spel och när dansken blivit femton år gammal var han klar för FC Midtjyllands akademi.

Väl i Midtjylland förbättrade han sitt spel och tog sig till A-laget som 17-åring. Riktiga debutåret blev dock när dansken fyllt 18 år, då blev det 10 matcher i danska högstaligan vilket var stort med tanke på hans ålder. Året efter var han så gott som ordinarie i startelvan och därefter har karriären bara gått upp. I våras under åttondelsfinalen mot Manchester United i Europa League lyckades Pione snurra upp tre försvarare innan han tryckte in bollen bakom målvakten Sergio Romero.

Ersätter spansk stjärna

Nu är han alltså klar för spel i La Liga-klubben Celta Vigo. Som spelare är Pione Sisto en yttermittfältare (oftast till höger) som gärna skär inåt i banan för att leverera avgörande passningar eller smälla in bollen på distans. Han har ett mäktigt tryck i skottet vilket gör honom vass även för frisparkar. Ännu har inte mycket sagts om affären från klubben Celta Vigo annat än själva bekräftelsen att dansken är klar, däremot har fansens hunnit säga sitt om värvningen. Vigo-fansen är mestadels positiva och dansken ses som en god ersättare till Nolito som lämnade under sommaren för Manchester City.

Patricio Orellana som är ett Vigo-fan skriver på klubbens Facebooksida:

Det här är den perfekta ersättaren för Nolito, han har mycket kvalité och är mycket ung. Mycket bra jobb av sportchefen och danskarna brukar göra bra ifrån sig i Celta Vigo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply