Danmark kan gå till EM – på Albaniens bekostnad

Danmark till EM 2016? – Kan bli så

Sverige slog ut Danmark i playoff till EM i Frankrike 2016, men nu skriver danska Ekstrabladet att man ändå kan få spela i turneringen, detta på Albaniens bekostnad.

Trots förlusten mot Sverige tidigare i november månad kan Danmark komma att spela i EM 2016. Under torsdagen rapporterar nämligen Ekstrabladet att UEFA kommer att inleda en förundersökning om en uppgjort match. Den misstänkta matchen ska ha spelats mellan Armenien och Albanien i den sista omgången där Armenien inte hade något att spela för samtidigt som Albanien vid vinst skulle ta sig till nästa års europamästerskap.

Det är det armeniska fotbollförbundets ordförande Ruben Hayrapetyan som har vädrat misstanken om att mötet den 11 oktober inte gick helt rätt till.

– När det gäller matchen mot Albanien så är jag säker på att det fanns fusk inblandat i matchen. Även om vi hade haft världens bäste tränare på bänken så hade resultatet sett likadant ut, säger Hayrapetyan enligt sajten Armenia Now.

Skulle UEFA hitta något som tyder på att en eller flera spelare i Armenien ska ha gått med på att lägga sig kan Albanien uteslutas från spel i EM 2016, då skulle platsen istället gå till Danmark som kom trea i gruppen, en poäng bakom Albanien.

”En undersökning kommer att äga rum”

UEFAs pressavdelning skriver i ett e-postmeddelande till Ekstrabladet att man kommer undersöka det hela om det förekommer felaktigheter.

Matchen slutade 3-0 till Albanien och den danska tidningen är fortfarande optimistisk.

– Det kan betyda att vägen till EM fortfarande är öppen”, skriver man.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply