bet365

Daley Blind efter skräckscenerna: ”Det skär i en”

Manchester United åkte på en tung förlust när man besökte PSV Eindhovens hemmaborg, men det var allt tyngre att Luke Shaw bröt benet under matchen efter en duell med Hector Moreno. Nu medger Daley Blind att han och hans lagkamrater blev ordentligt omskakade efter olyckan, även om han vägrar använda det som en ursäkt för förlusten.

Det var efter en kvart i matchen mellan PSV Eindhoven och Manchester United i premiäromgången av årets Champions League som kvällens värsta händelse inträffade i tävlingen. Champions League-debuterande Luke Shaw var på väg igenom för engelsmännen, och då flög mexikanske Hector Moreno in för att stoppa honom. Tacklingen var inte särskilt ful, då han går in för och träffar bollen. Kollisionen mellan Morenos och Shaws ben är dock otroligt olycklig, då den sistnämndes smalben går rakt av. Han fick bäras av med bår och syrgas, och man kunde se på United-spelarna, tränaren Louis van Gaal och inte minst Moreno att de var omskakade av situationen.

”Det skär i en när ens lagkamrat råkar ut för det där”

Daley Blind intervjuades efter matchen, och då får han självklart frågor om hur han och hans lagkamrater ser på olyckan. Då medgav han att laget är mycket omskakade efter det som inträffade på planen.

— Det är en riktig tung smäll när en sådan person [som Luke Shaw] råkar ut för det här och drar på sig den här skadan, säger han enligt The Mirror.

— Vi har en väldigt stark sammanhållning i laget, så det är klart att det skär i en när ens lagkamrat råkar ut för det här.

Vägrar skylla förlusten på skadan

Blind är dock tydlig med att man inte kan skylla 2-1-förlusten mot den holländska klubben på olyckan.

— Det skakar väl om en när det händer, men när man spelar en match så låter man allt tråkigt rinna av en.

Han menar att förlusten berodde på att skärpan inte riktigt fanns i sista tredjedelen.

— Vi hade många chanser under den första halvleken, och vi hade chansen att avgöra matchen. Under den andra halvleken hade vi inte så många chanser, och de tog vara på en av våra misstag.

— Vi hade tillräckligt med chanser, men kunde inte avgöra matchen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply