Cristiano Ronaldo rasande: “De behandlar mig som en brottsling”

Cristiano Ronaldo rasande: "De behandlar mig som en brottsling"

Därför lämnar Cristiano Ronaldo Real Madrid

Portugisen som anklagas för skattebrott ska i ett samtal med Zinedine Zidane klagat på hur han behandlar. Ronaldo menar att det spanska samhället ser honom som en brottsling.

Cristiano Ronaldo har under det senaste året vunnit nästan allt som går att vinna. Sommaren 2016 vann han och Portugal fotbolls-EM i Frankrike samt Champions League med Real Madrid. Sommaren 2017 var han med och vann Champions League ännu en gång samtidigt som den spanska huvudstadsklubben även tog hem La Liga. Cristiano Ronaldo har även vunnit de individuella priserna Ballon d’Or samt The Best men på sidan av planen har inte allt gått superstjärnans väg, anfallaren är nämligen misstänkt för skattebrott.

Det var via Football Leaks som det spanska skatteverket fick reda på att spelaren inte deklarerat intäkter på närmre 150 miljoner euro från och med 2009 och framåt. Intäkterna ska ha kommit från spelarens bildrättigheter och gömts undan på Jungfruöarna samt via konton i Schweiz. Ronaldo är dock endast anklagat att ha förskingrat 14,7 miljoner euro, detta då de två första åren blivit preskriberade.

Spelaren har bestämt sig för att lämna Real Madrid och anledningen är att han känner sig orättvist behandlad.

– Jag lämnar Real Madrid, de behandlar mig som en brottsling, ska spelaren ha sagt till Zidane enligt radiostationen Cadena COPE. Ronaldo ska ha anklagat både de spanska myndigheterna och den spanska pressen för att ha skadat bilden av spelaren.

SE ÄVEN: Ronaldos lön och förmögenhet 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply