Cristiano Ronaldo kräver lönehöjning – annars lämnar han

Cristiano Ronaldo kräver lönehöjning - annars lämnar han
bet365

Högre lön – annars flyttar Ronaldo i sommar

Den portugisiske superstjärnan ska enligt uppgifter ha ställt ett ultimatum till Real Madrid. Antingen höjer man lönen, eller lämnar han klubben till sommaren.

Historien med Cristiano Ronaldo och Real Madrid är något vi fått uppleva i snart nio år. Portugisen har vunnit allt som går att vinna med den spanska huvudstadsklubben men nu ser det hela ut att leda mot sitt slut. Under en längre tid har det nämligen pågått en tvist mellan spelaren och Real Madrid. Cristiano känner sig förtjänt av en högre lön och ska enligt flera tidningar kräva en löneökning i Real Madrid.

Bland annat El Mundo skriver att Ronaldo kräver en lön lika hög som Lionel Messi och Neymar då han vunnit flera både kollektiva och individuella priser det gångna året.

Cristiano Ronaldos lön ligger i skrivande stund på drygt 21 miljoner euro, detta samtidigt som Neymar tjänar drygt dubbelt så mycket efter flytten till Paris Saint-Germain. Lionel Messi tjänar runt 30 miljoner euro per säsong och nu kräver Ronaldo samma lön som argentinaren.

Ronaldo ska känna sig lurad av Real Madrid efter att ha vunnit flera titlar det gångna året, men inte fått något nytt kontraktsförslag.

Cristiano Ronaldo kräver lönehöjning - annars lämnar han

”Inte rätt tillfälle”

Spelaren själv anser att han förtjänar att bli en av de bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Det gör dock inte Real Madrid som inte ser att det är rätt tillfälle att förlänga. Cristiano Ronaldo har endast lyckats med fyra mål i La Liga denna säsong och då man är hela 19 poäng bakom FC Barcelona kan det komma att bli en storstädning hos marängerna till sommaren.

Cristiano Ronaldo kräver lönehöjning - annars lämnar han

”Lyssna på bud”

I samma veva som Real Madrid inte vill förlänga med spelaren, men fortfarande räkna med honom, ska man dock se över möjligheten till en försäljning. Real Madrids president Florentino Pérez ska ha meddelat agenten Jorge Mendes att ta emot bud som kommer in på spelaren för att få till en flytt från Santiago Bernabéu.

Det är framför allt Manchester United som ska vara intresserade av att hämta tillbaka portugisen. Man är dock inte speciellt optimistiska då en flytt skulle komma att kosta över 100 miljoner euro. Samtidigt kräver spelaren en lön på 50 miljoner euro netto per år, detta vid 33 års ålder.

SE ÄVEN: Cristiano Ronaldo: ”Jag är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna”

Källor: AS, MARCA, El Mundo, Record

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply