Coritiba vinner över Ronaldinhos guldjagande Atletico Mineiro

Atletico Mineiro har visat starkt att det är dem som bestämmer på sin hemmaplan och har dominerat stort där.
Däremot visade inte det guldjagande laget någon klass eller vilja idag trots några heta lägen fick inte Atletico in bollen i mål och det var motståndet som bringade hem den viktiga segern.

Ronaldinhos Atletico straffades tidigt i matchen när hemmalaget fick straff i 7:e minuten efter att Atleticos back Fellipe Soutto fällde hemmalagets Everton Ribeiro, men det var såklart Coritibas skyttekung Deivid som tog handen om straffen och satte dit bollen kyligt. Keepern Victor var chanslös. 

Atletico Mineiros förlust var inget vidare för laget och just nu ligger Fluminense nio poäng före i ligan som är på ett virtuellt sätt mästarna i år, men inget är säkert då mycket kan avgöras nästa helg.

Atletico har även en fördel med tanke på att Botafogo spelade oavgjort mot Palmeiras och Internacional floppade mot Nautico och förlorade med 0-3. Det innebär att Atletico Mineiro är garanterade minst en fjärde plats i ligan vilket ger dem en plats i Copa Libertadores nästa år, och för Coritibas del har dem spikat 45 poäng och ligger nu på 10:e plats vilket ger en säker plats i den högsta brasilianska ligan för kommande säsong.

Coritiba åker till São Paulo kommande helg för att spela mot Corinthians på lördag i ligans 35:e match i Pacaembu arenan och Atletico Mineiro beger sig till Rio de Janeiro för ytterligare en svår bortamatch mot Vasco på söndagen.

Här ser ni matchens enda mål samt höjdpunkter och lite Ronaldinho-show:
 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply