• Error, no group ID set! Check your syntax!

Clement Lenglet jagas av Barca och Manchester United

Clement Lenglet jagas av Barca och Manchester United

Sevilla-mittbacken på storklubbarnas radar

Den franske mittbacken Clement Lenglet har gjort det bra i Sevilla under den gångna säsongen. Så bra att flera av Europas storklubbar nu jagar honom.

Sevilla slutade femma i ligaspelet den här säsongen, något som ger de en plats i Europa League den kommande säsongen. En turnering de vunnit tre år i rad – om vi räknar bort den gångna säsongen, då andalusierna spelade i Champions i år.

Där slog de till exempel ut Manchester United ur åttondelsfinalen ur CL, efter vinst på Old Trafford. Just United är nu ett lag som intresseras av mittbacken Lenglet.

Kan gå till United eller Barca i sommar

Nu blev inte Clement Lenglet uttagen i den franska VM-truppen som bland annat ska mötas Danmark VM-trupp 2018 i sommar. Men försvararen är bara 22 år, något som ger honom gott om tid för att vara med i stora mästerskap.

Uppgifter gör det gälla om att så väl den katalanska storklubben Barcelona vill värva från sin La Liga-rival. Men även Manchester United ser ut att gå in i jakten på spelaren som spelade 35 av 38 ligamatcher samt nio matcher i Champions League för sitt Sevilla.

Lenglet ska kosta uppemot 350 miljoner kronor att köpa loss, vilket alltså motsvarar hans utköpsklausul.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply