Claudio Ranieri förlänger med Leicester City

Claudio Ranieri förlänger med Leicester City

Claudio Ranieri stannar i Leicester

Italienaren förlänger sitt kontrakt med de regerande Premier League-mästarna till 2020 samtidigt som man hoppas på att förra säsongens nyckelspelare ska göra det samma.

På onsdagen blev det officiellt, Claudio Ranieri förlänger sitt kontrakt med Leicester City till och med sommaren 2020. Det bekräftar de regerande Premier League-mästarna på sin hemsida. Ranieri, som kom till klubben inför den gångna säsongen har gjort underverk med den då nyuppflyttade klubben då han tog Leicester till deras första ligavinst i klubbens historia.

Leicesters vice Chairman Aiyawatt Srivaddhanaprabha hyllar italienaren.

– För tolv månader sen anställde vi en man med väldigt mycket kunskap och erfarenhet, en man som kunde fullfölja vår långsiktiga plan. Vad han har hjälpt oss att uppnå under denna kort tid är något ingen av oss hade kunnat tänka oss, säger Srivaddhanaprabha och fortsätter.

– Claudios kvalitéer både som människa och som coach har varit väldigt klara enda som han kom hit, kvalitéer som hjälpt Leicester att utvecklas på samtliga plan. Jag är lättat över att han valt att fortsätta att vara en del av denna resa, avslutar han.

Tränaren själv var även väldigt glad efter att överenskommelsen kommit på plats.

– Från det att jag pratade med Leicesters ägare om klubbens visioner var det något som jag kände att jag ville vara en del av under en lång tid. Energin som finns i klubbar bland ägarna, tränarstaben, spelarna och supportrarna är något väldigt speciellt. Jag är väldigt glad och stolt över att vara en del av detta under de kommande åren.

 

Läs mer om Leicester City

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply