bet365

City redovisar förluster på en miljard kronor

De regerande Premier League-mästarna Manchester City redovisade under fredagen sitt ekonomiska resultat från säsongen 2011/12. Sammanlagt gick klubben back med ungefär en miljard kronor. En enorm summa förstås, men inte ens hälften så stor som förra årets summa som var högre än två miljarder.

City rapporterade dock en omsättning på ungefär 2,5 miljarder kronor under förra säsongen, vilket är den högsta omsättningen i klubbens historia. Detta är bland annat tack vare de pengarna som klubben fick för sitt första deltagande i Champions League.

Trots den enorma förlusten så är City inte bekymrade över att uppnå de hårt ställda kraven från UEFA i och med Financial Fair Play-regeln, eftersom ungefär 170 miljoner kronor har spenderats på infrastrukturen och ungdomsutvecklingen. Ytterligare 920 miljoner härstammar från kontrakt som skrevs på innan 2010.

Lönekostnaderna för Manchesterklubben steg från 1740 miljoner till 2040 miljoner, en ökning på 300 miljoner i jämförelse med föregående år. City köpte dock inte spelare för samma summa som säsongen 2010/2011, då man spenderade 1,8 miljarder kronor på nya spelare. Den förra säsongen spenderades ”bara” 927 miljoner kronor på värvningar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply