City är laddade inför Manchester-derbyt, säger Pablo Zabaleta

Pablo Zabaleta känner att City går in i derbyt med gott självförtroende

Under söndagen spelas det heta Manchester-derbyt mellan City och United. Tränaren Manuel Pellegrini och hans ljusblåa lag kommer till derbyt med ett självförtroende som flödar och högerbacken Zabaleta menar på att laget går in i derbyt med fjäderlätta steg. Argentinaren kommer i och med matchen att göra sitt femtonde Manchester-derby och vill mer än gärna stå för en imponerande insats.

Manchester City och dess supportrar har haft en fin vecka att blicka tillbaka på. Först krossade man Bournemouth i ligan med den komfortabla 5-1-segern och sedan vände man 0-1-underläge till seger mot Sevilla i Champions League. Nu möter man ärkerivalen Manchester United och man kan vid seger öka avståndet till fem poängs marginal ner till sina antagonister i de röda tröjorna.

Zablatea har spelat fjorton Manchester-derbyn tidigare sedan han anslöt till klubben 2008 från spanska Espanyol. Argentinaren menar på att den viktiga segern i Champions League i veckan gav laget ett bra utgångsläge även för framtiden i ligan och kommande match. I en intervju med skysports.com säger han följande angående självförtroendet i laget.

-Det var en massiv vinst för vårt självförtroende. Nu förhoppningsvis kan vi göra en bra insats på söndag och vinna den matchen.

Att matchen betyder mycket för båda lagen vet de flesta om och även detta är högerbacken väl medveten om, både gällande matchens storhet och värde.

-Det är en enorm match, troligtvis en av de största du kan se i Premier League, särskilt nu när båda lagen ligger i toppen av tabellen. De har chansen att slå oss och ta över förstaplatsen och vi har chansen att utöka gapet ner till dom.

Revansch att utkräva

Manchester United vann det senaste derbyt lagen emellan när City jagade titeln i Premier League. Den matchen finns självklart med i huvudet inför söndagens match.

-När du förlorar ett derby på det sättet är det väldigt frustrerande men nu har vi en ny chans att visa hur bra vi gör det i Premier League

Även managern, Manuel Pellegrini, minns den senaste förlusten och syftar på att den kan ha lärt spelarna en läxa.

-Jag minns den matchen, det var en konstig förlust. Vi började spela väldigt bra men avslutade matchen med att spela väldigt dåligt. Kanske var det en av anledningarna  till den viktiga reaktion som skedde och vi vann de avslutande sex matcherna på säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply