Christoffer Andersson lägger av – och återvänder till HIF

Christoffer Andersson lämnar Halmstads BK

Efter att ha gjort över 500 A-lagsmatcher lämnade Christoffer Andersson Helsingborgs IF inför säsongen för att flytta till Halmstads BK. Nu lägger han skorna på hyllan och blir istället tränare.

En av HIFs största profiler genom tiderna, Christoffer Andersson lägger skorna på hyllan efter säsongen, det berättar han för Helsingborgs Dagblad.

– Beslutet har vuxit fram under året. Allt har varit superbra i Halmstad på alla sätt och vis, jag har fått spela mycket och kunnat köra vidare ett år till. Men samtidigt har jag känt mig mer sliten än vanligt, det har bränt till i baksidorna lite utan att jag har gått sönder. Det har känts lite tyngre, säger Andersson till tidningen.

Med få matcher kvar av årets allsvenska vet redan 36-åringen vad som väntar honom inför nästa säsong. Andersson som gjort 24 A-landskamper för Sverige kommer att träna Helsingborgs IFs U17-lag.

– Egentligen ville jag inte gå ut med beslutet att lägga av tidigt eftersom man aldrig vet hur det känns efter en säsong. Men det här var precis en sådan chans jag hade väntat på, därför blev det ett enkelt beslut. Nu får jag en bra start på min tränarkarriär och kan känna mig för, säger Andersson.

Fullt fokus på Halmstad

Halmstad ligger för tillfället näst sist i den allsvenska tabellen och trots att det endast återstår tre matcher denna säsong för laget kan man inte slappna av. Man ligger fyra poäng från kvalplats och det är ingen lätt utmaning som väntar laget från Halland.

– Just nu har jag fullt fokus på Halmstad och på att vi ska lösa vår situation. Det är bara det som gäller, säger Andersson.

Brinner för fotboll

Innan intervjun avslutas blir försvararen även frågad om vad han hoppas kunna tillföra till nästa säsong.

– Jag har mycket erfarenhet som spelare och från tränarna jag haft under åren. Jag brinner för fotbollen och tror att jag kan hjälpa de yngre spelarna på vägen uppåt. Jag har bra koll på vad som krävs för att nå A-laget, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply