Chelsea vinnare i galen match

Nio mål, i ett på förhand toppmöte mellan två riktigt bra lag. Nästintill osannolikt.

Första halvlek var inte alls lika målrik som den andra, men mål gjordes. Det var bortalaget Chelsea som tog stafettpinnen. Nyförvärvet Diego Costa, i samarbete med ett annat nyförvärv vid namn Cesc Fábregas, fixade matchens första. Det redan innan minuten var spelad.

Och endast två minuter senare var ledningen dubblad, tack vare en viss Branislav Ivanovic.

Men kvällens hemmalag skulle allt få replikera ett antal gånger, och den första gången strax innan pausvilan. Kevin Mirallas nickade stenhårt in reduceringen efter inlägg av Seamus Coleman.

I den andra halvleken avlöste de sex resternade målen varandra.

Först ut var Eden Hazard, som skulle slå in bollen framför mål i den 67:e minuten, men istället för att en Chelsea-spelare slog in den styrdes den oturligt in i mål av Coleman.

Steven Naismith replikerade snabbt till 2-3, innan Nemanja Matic trodde att han punkterade matchen med sitt 4-2-mål.

Men så var inte fallet, för inbytte Samuel Eto’o nickade nämligen in sitt lags tredje ganska direkt efter. Chelsea ville inte vara sämre, för inom loppet av en minut hade Ramires fått in ett också.

Den absoluta spiken i kistan satte Diego Costa i 90:e minuten.

Efter fem tillägsminuter kunde till slut domare Jonathan Moss blåsa av den otroligt händelserika matchen.