Chelsea vill värva Ruben Neves

Chelsea är på jakt efter en ny central mittfältare, och då ska Ruben Neves, som spelar i det Porto som nyligen slog engelsmännen, vara högintressant. Enligt brittisk media ska man vara villig att betala 29 miljoner pund för portugisen.

I vintras kopplades Ruben Neves ihop med Liverpool, men intresset blev aldrig till konkreta förhandlingar då. Sedan dess har det varit mindre snack om Portos stjärnskott, men nu har tystnaden brutits. London Evening Standard rapporterar nämligen att regerande ligamästaren Chelsea ska vara sugna på att plocka hem mittfältaren till Premier League, då José Mourinho ska se sin landsman som en nyttig tillgång om en värvning skulle bli av.

Erbjuder 29 miljoner pund

Enligt tabloiden kan engelsmännen erbjuda så pass mycket som 29 miljoner pund för den 18-årige portugisens tjänster. Neves var med och spelade i U21-EM, där Portugal gick till final och förlorade mot Sverige i en dramatisk straffläggning. Det var dock en annan mittfältare som stal rubrikerna, och det var ingen mindre än Sporting Lissabons mittfältstank William Carvalho, som även han har kopplats ihop med Chelsea.

En annan mittfältare som placeras i Chelsea är PSG-dynamon Blaise Matuidi, som dock inte förväntas vilja byta klubb i vinter. Pengar kan dock ändra det mesta, och det återstår att se vem det är som till slut får trä på sig den kungsblåa tröjan nästa år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply