Chelsea vill värva Antoine Griezmann – som inte vill lämna

bet365

Antoine Griezmann – Chelseas omöjliga dröm

Fransmannen har denna säsong stått för sju ligamål efter 14 omgångar vilket har gett Atlético Madrid 18 poäng totalt 32. Han jagas av Chelsea men varken Griezmann själv eller Atlético Madrid tänker på en övergång. 

Sommaren 2014 lämnade Diego Costa Spanien och Atlético Madrid för spel i Premier League och  Chelsea. Som ersättare tog man in Antoine Griezmann som redan då jagades av Stamford Bridge-klubben. Totalt har det blivit 36 mål på 73 matcher i den rödvita tröjan och nu vill Jose Mourinho värva in Griezmann, en spelare som man haft på önskelistan under en längre tid.

Det kommer dock inte att bli någon lätt uppgift för Roman Abramovich, varken huvudpersonen själv eller hans klubb Atlético Madrid ska vara intresserade av att släppa spelaren, ännu mindre under vinteruppehållet. enligt Daily Mirror ska Chelseas huvudmål under det kommande vinteruppehållet vara att värva fransmannen men det blir ingen billig historia för The Blues om man vill knyta till sig anfallaren.

Har klubbens högsta utköpsklausul

När Antoine Griezmann skrev på sitt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben gällde en kontraktslängd på sex säsonger med en utköpsklausul på 65 miljoner euro. I april tidigare i år skrev spelarens dock på ett nytt kontrakt där både lönen och summan på utköpsklauslen höjdes. Det är fortfarande oklart hur mycket Chelsea måste lägga ut för att kunna knyta åt sig fransmannen men i spansk media har det pratats om summor på upp till 100 miljoner euro.

Dålig relation med Chelsea

Något som inte är till Chelseas fördel i eventuella förhandlingar är relationen mellan de båda klubbarna. Det hela bottnar i perioden då Thibaut Courtois var utlånad till Atlético Madrid då spanjorerna valde att spela med 23-åringen i Champions League, mot klubben som han ägdes av. Enligt Chelseas klubbledning ska det ha funnits en klausul i lånekontraktet som betytt att belgaren inte kunde möta sitt gamla lag, dock gäller inte den typen av begränsningar i UEFAs turneringar.

Sommaren därpå värvade Chelsea både Diego Costa och Filipe Luis från Atlético samtidigt som man hämtade tillbaka Thibaut Courtois.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply