Chelsea och Manchester United gör upp om mittbacken

Ryktena om mittbackar till engelska storklubbar vägrar ta slut

Unga mittbackar är attraktiva inom världsfotbollen och nu uppges de båda Premier League-giganterna Chelsea och Manchester United gå in i en batalj om Lazios försvarsklippa Stefan De Vrij, som gjort det bra under sin tid i Rom.

Fotbollen svänger och skiftar mode ofta. Ibland är det långa nickstarka anfallare som är de hetaste bytena för storklubbarna, och i andra tider är det kreativa mittfältare som står högst. Under de senaste åren har det visat sig guld värt för de klubbar som lyckas knyta till sig bra- och samtidigt relativt unga mittbackar. Spelare på den positionen har en tendens att åldras “långsammare” som fotbollsspelare. De tar inte lika mycket stryk som de mer explosiva, offensiva spelarna gör som oftare presterar högintensiva löpningar i matcher. Därför gör klubbar som lyckas knyta till sig unga, lovande mittbackar en rejäl investering för framtiden.

Kan bli en dyr affär

Ryktet som Goal.com förmedlar är att Manchester United och Chelsea nu ska vara redo att gå in i en uppgörelse om Lazios 24-årige holländare Stefan De Vrij. Mittbacken har under flera år haft storklubbars ögon på sig och det verkar nu som att det kommer bli bli antingen United eller Chelsea som kommer bli mittbackens framtida adress. De Vrij ska kosta en villig köpare runt 40 miljoner euro.

Den tjugoåttafalldigt landslagsmeriterade holländaren anslöt till Lazio 2014. Han värvades in från Feyenoord där han startade sin aktiva proffskarriär. I Feyenoord hann De Vrij göra 135 matcher och vara med under John Guidettis succésäsong i klubben då man bland annat besegrade ärkerivalen Ajax i ett historiskt derby.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply