Carlo Ancelotti varnar för Serie A-klubbarna

Paris Saint-Germain är tillbaka i Champions League, efter det att man värvat ett flertal stjärnor från Serie A. Nu säger den franska klubbens manager, Carlo Ancelotti att han stor respekt för Champions League-hotet från de italienska klubbarna, men insisterar samtidigt att Barcelona och Real Madrid är i pole position för trofén.

De två spanska klubbar är favoriter. Barcelona är fortfarande en stark klubb även utan Pep Guardiola. Men jag har sett dem vara mindre aggressiv och lite mer ouppmärksamma defensivt. De ser mer sårbara ut än tidigare,” säger Carlo Ancelotti till La Gazzetta dello Sport.

Juventus har tippats gå långt i Champions League av ett flertal experter i Europa, men Ancelotti säger att man samtidigt inte ska räkna bort den andra italienska klubben, Milan – där han vann Champions League som manager säsongen 2006-07.

“Det hänger mycket på att Massimiliano Allegri ska sortera ut situationen i Milan efter deras senaste köp. Men Champions League är i klubbens DNA, och vi får inte glömma det.”

Juventus kan överraska i Europa. Dom har en spelplan som bygger på fart och intensitet. Men de vann även förra säsongen eftersom de bara hade en turnering att fokusera på. Det kommer att bli annorlunda med Champions League. Men imponerade Juventus mig förra säsongen och det var tre män i synnerhet som stod ut – managern Antonio Conte, Andrea Pirlo och presidenten Andrea Agnelli. Jag lärde känna Agnelli när jag var på Juventus och jag visste att han skulle bli en stor klubbdirektör.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply