Carlo Ancelotti erbjuden italienska toppjobbet

Carlo Ancelotti erbjuden italienska toppjobbet

Ancelotti kan ta över som Italiens förbundskapten

Den italienska förbundskaptensposten har stått tom sedan den 13 november ifjol, det vill säga dagen efter det att Sverige slog ut italienarna. Men nu verkar ett mer meriterat namn vara redo att ta över.

Italiensk landsfotboll är inte vad gång var. Efter att Italien vann VM-guld i Tyskland 2006 så har det egentligen bara gått käpprakt neråt, med undantag från EM 2012 då italienarna mäktade med att ta sig till final.

Mästerskapen 2014 och 2016 var inga mästerverk, och nu kommer det italienska landslaget i fotboll inte ens få chansen att delta i sommarens slutspel i Ryssland.

Carlo Ancelotti kan ta över

I och med att Blågult slog ut italienarna så fick ju förbundskaptenen Giampiero Ventura sparken, samtidigt som det istället blir det Sveriges VM-trupp som får åka till Ryssland istället för den italienska.

Nu behöver det sydeuropeiska landet få ordning på saker och ting efter att ha missat VM för första gången sedan 1958. Enligt Sky Sports Italia så ska Carlo Ancelotti vara den näste förbundskaptenen. Åtminstone så har han erbjudits jobbet av det italienska fotbollsförbundet, något som skedde i måndags. Nu återstår det bara att se i fall den förre Chelsea och Real Madrid-tränaren, senast i Bayern Munchen, väljer att tacka ja.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply