”Camp Nou är en magisk arena”

Alexandre Song presenterades igår på Camp Nou inför Barcelona-supportrarna. Song, som har tilldelats nummer 25 på tröjan, gjorde tidigare idag en intervju med katalanska SPORT och pratade lite om skillnaderna mellan Arsenal och FC Barcelona, konkurransen med Sergio Busquets och den nya hemmaarenan Camp Nou. 

”Arsenal och Barcelona har nästan samma spelidé. Men Barcelona har utvecklat spelet mer än vad Arsenal har gjort och idag är Barcelona världens bästa klubb.”

Sergio Busquets har inte haft någon riktig konkurrans på mittfältet sedan Yaya Touré lämnade för Manchester City. Nu får han se upp.

”Jag har inte kommit hit för att ta Busquets plats utan jag hoppas att vi kan dela på platsen och hjälpa varandra. Dessutom kan både jag och han spela tillsammans då jag är en lite mer flexibel spelare eftersom jag kan spela i backlinjen också.”

På torsdagkväll spelas säsongens första el Clásico på Camp Nou. Alexandre Song hoppas på speltid mot Real Madrid.

”Om jag spelar el Clásico? Beror på vad tränare har för planer. Det hade förstås varit riktigt kul att få spela mot Real Madrid i el Clásico men i slutändan är det tränaren som bestämmer. Om Tito vill så är jag redo.”

Från Emirates Stadium till Europas största, Camp Nou. Alex Song hyllar sin nya hemmaarena.

”Camp Nou är en av världens häftigaste arenor. Har alltid beundrat den. Känslan jag hade som Arsenal-spelare när jag var här och lirade i Champions League finns inte längre eftersom Camp Nou är min hemmaarena nu. En ny känsla har landat.”

Alexandre Song kan göra sin officiella debut i FCB-tröjan mot Real Madrid på torsdag i säsongens första el Clásico. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply