Bytt är bytt: Ny-gamla spelare till Allsvenskan i höst

bet365

Sommarens transferfönster för Allsvenskan är i skrivande stund 48 timmar från att stängas. Sedan är det upp till lagen att arbeta med vad de har för att nå bästa möjliga placeringar i tabellen. Under det dryga en månad långa fönstret har vi sett spelare komma och gå, och nu mot slutet har bytena intensifierats – alla vill hinna skriva kontrakt eftersom dispensmöjligheten inte längre finns kvar på hösten.

Under sommaren har det tillkommit såväl nya ansikten som gamla återvändare, och ett namn, som länge har varit känt ute i Europa och i landslaget, gör debut i den svenska toppligan.

Allsvensk debut 

Mittfältaren Sebastian Larsson var ett namn på mångas läppar under VM i Ryssland. Efter mästerskapet meddelade han att han skulle fortsätta i landslaget, och att han skulle flytta hem till Sverige. Stockholmaren, som har över 400 matcher i bagaget från bland annat Premier League, hade nämligen skrivit kontrakt med AIK. Det innebar en debut för Larsson, som aldrig hann spela i Allsvenskan innan han flyttade utomlands. Nu spelar han i laget som leder ligan med 36 poäng. Hans första match i spelades mot Brommapojkarna den 22 juli och de vann med 5-1. Enligt bettingexperternas odds kommer returmatchen att sluta i ett liknande resultat och oddsen för att AIK vinner är 1,46. Oddsen pekar även mot att toppstriden kommer att stå mellan dem och Hammarby.

Bytt är bytt: Ny-gamla spelare till Allsvenskan i höst

(”Sebastian Larsson” (Public Domain) av ahlea.)

MFF jagar talanger

Malmö FF har haft en minst sagt ryckig säsong. De flerfaldigt regerande mästarna har inte lyckats visa samma resultat som tidigare år, vilket dels kan bero på att flera av lagets spelare lämnade klubben efter vinsten 2017. Under sommaren har de därför fått tillskott av ett antal spelare, däribland Anders Christiansen. Marcus Antonsson och Guillermo Molins. Nu har klubben utökat sitt U17-lag med den unge Öster-spelaren Mubaarak Nuh. Öster bekräftade tidigt att Malmöklubben var intresserade, men man valde då att inte kommentera huruvida 16-åringen skulle byta klubb eller inte. Förra året blev Nuh den yngsta debutanten på elitnivå i Sverige och Öster försökte länge skriva ett tvåårigt kontrakt med spelaren, vilket inte möttes av varken spelaren eller hans agent.

Bytt är bytt - Nya gamla spelare till Allsvenskan i höst - Malmö FF

(”Cheer blue and white” (CC BY-SA 2.0) av Maria Eklind.)

Trots att Malmö FF lägger mycket krut på att avancera i Allsvenskan, och från sin sjätteplats, är det ingen hemlighet att huvudfokus ligger på det pågående Champions League-kvalet.

Jumbo tappar målkung

Det handlar däremot inte alltid om att värva spelare, det finns också lag som tappar spelare. Dalkurd, som tog sig upp från Superettan förra året, har haft en tung säsong och de ligger för närvarande sist i Allsvenskan med föga 9 poäng. Dessa har de tagit mycket tack vare skyttekungen Mohamed Buya Turay, som ligger på en delad andraplats i skytteligan. Man Buya kommer inte att vara kvar i laget i höst, utan anfallaren kommer istället att gå till Belgien och laget Sint-Tröden. En tröst för klubben är att de fick hela 20 miljoner för 23-åringen. Frågan är om det hjälper dem att hålla sig kvar i Allsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365