BVB vill förlänga med Mkhitaryan

Kontraktsförhandlingar på gång?

Efter förra årets eländiga säsong gick det under sommaren otaliga transferrykten om Henrikh Mkhitaryan. Under ledning av Thomas Tuchel blommar armeniern nu ut och en försäljning finns inte i tankarna hos Borussia Dortmund. Snarare vill de omgående få en underskrift på en förlängning.

8 mål och 7 assists i 8 tävlingsmatcher – det är så statistiken för Henrikh Mkhitaryan ser ut inför helgens fjärde Bundesligaomgång och det är redan mer än vad Micki bidrog med till laget förra året, då han på 42 matcher bara kom upp i 5 mål och 7 assists för de gulsvarta. Under sin nya tränare Thomas Tuchel spelar han synbart friare och kan uppenbarligen äntligen släppa loss sin potential. Nu vill Borussia Dortmund se till så att 26 åringen stannar länge till.

Enligt den tyska tidningen Sport Bild ska Mkhitaryans kontrakt snarast förlängas. Kontraktsförhandlingar ska ske i vinterpausen mellan de båda parterna. Hans kontrakt löper ut 2017. Precis som med Pierre-Emerick Aubameyang, som i juli förlängde med Borussia Dortmund, hoppas man att Mkhitaryan ska skriva under till och med 2020.

Av allt att döma känner sig armeniern väl till mods i Dortmund. Han tycks ligga på samma våglängd som tränaren.
– Jag har alltid haft en förkärlek för hans sätt att spela fotboll och hans utstrålning på plats, lovordar Tuchel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply