Busquets uttalar sig efter den tunga förlusten

”Barca förtjänade inte det där”

Sergio Busquets menar att den stora målskillnaden i gårdagens match gav en orättvis matchbild för Barcelonas del, men erkänner att Celta Vigo förtjänade att vinna.

Igår brakade Celta Vigo samman med Barcelona på Estadio de Balaídos, med slutresultatet 4-1 till de himmelsblåa. Två mål av Iago Aspas samt Nolito och John Guidetti som gjorde varsitt var något som Barcelona inte kunde rå på. Sergio Busquets fick efter matchen frågan hur det kändes.

– Dåligt. Det är normalt efter ett sådant resultat, säger han till AS.

– Resultatet var överdrivet, en sådan skillnad var inte förtjänt. De var framgångsrika i de avgörande momenten. Det var mycket som hände, men de var bättre. De var intensivare och vi hade ingen tur och missade våra chanser, berättar han vidare.

– Det är en väldigt tung förlust. Vi vill gärna veta varför vi var så bortkopplade. Vi studerade allt. Vi är ett lag och måste försvara tillsammans. När du förlorar är allting väldigt negativt och du måste vara lite självkritisk.

– Vi hade två chanser innan målet. Det är fotboll, vi måste vara medvetna om kontringsanfallen men i vissa matcher blir det så. Vi måste vända blad, lära oss utav det och förbereda oss för nästa match. Vi visste att de skulle spela såhär. De har gjort det ett tag. Vi har kollat på matcher de har spelat och har sett att de spelar så. Nu måste vi gå tillbaka till att vinna, uppnå så mycket vi kan. Ligan är lång. [Barcas nästa motståndare] Las Palmas är ett bra lag, även om de inte har så mycket poäng. Vi kommer åka till den matchen för att vinna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply