bet365

Branimir Hrgotas agent bekräftar intresse – men anfallaren vill stanna

Branimir Hrgota vill stanna i Borussia Mönchengladbach

Enligt anfallarens agent Drazan Gilja finns det intresse från Allsvenskan men han poängterar även att hans klient vill stanna i Bundesliga-klubben.

I sommar går avtalet mellan Branimir Hrgota och Borussia Mönchengladbach ut. Den svenske anfallaren har inte riktigt fått den speltid som han velat och det har gått flera rykten om att han kan vara på väg att lämna. Hrgotas agent Drazan Gilja säger nu till Fotbolldirekt.se att anfallaren stannar i sin nuvarande klubb, men att man inte vet något om framtiden.

– I nuläget så stannar han. Det är uppstart med Borussia 5 januari och han kommer vara med där, det är 100 procent säkert. De vill behålla honom och i nuläget är det det som gäller, säger Gilja till FotbollDirekt.se.

– Han fick spela i cupen mot Werder Bremen och gjorde två mål nyligen. Max Eberl har gått ut och tydligt markerat att de vill behålla honom. Det är vad vi har att förhålla oss till, men i fotboll kan allt hända.

– Vad som händer när kontraktet går ut i sommar beror på hur allting utvecklas nu i vår, säger agenten. Hrgota har kopplats ihop med flera klubbar de senaste i åren, här på hemmaplan främst IFK Göteborg.

– Det kan hända att han får börja spela mer i vår och göra mål, vi får se. Som jag ser det finns det tre möjligheter: han stannar/förlänger, han förlänger och lånas ut, eller att han lämnar och går till en helt ny klubb. Det finns intresse från flera klubbar. Det handlar om Bundesligaklubbar i Tyskland, och klubbar i England, Holland och Schweiz. Men även svenska klubbar har hört sig för. I Tyskland så är anfallare en position som många klubbar söker spelare på, och han är även ett känt namn i England. Och självklart i Sverige också.

Spelaren har inget emot att stanna i sin nuvarande klubb, men vad han vill mest är klar: ha speltid

– Det är det allra viktigaste. Det är viktigare än pengar. Säsongen 2016/2017 måste han vara i en klubb där han får spela, 80 procent av matcherna i alla fall. Så det blir ett viktigt val. Det är viktigt inte minst för att han ska kunna konkurrera om en landslagsplats. Just på anfallsplatsen är det inte så stor konkurrens i svenska landslaget och får han bara spela i klubblaget så är möjligheterna stora.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365