Brandao gav St Etienne cupguld

Två lag, St Etienne och Stade Rennais, hade tagit sig till den stora cupfinalen, en av dem två i Frankrike. Det skulle bli St Etienne som satte slut på sin makalösa 32-åriga trofétorka efter Brandao gjorde matchens enda mål. Euforin var stor hos den gröna klacken i St Etiennes läger efter matchens enda mål och även i firandet efter.

St Etienne är i full gång på CL-jagandet i Ligue 1. Trots det såg man heltaggade ut i finalen och spelade ut Rennes inledningsvis. Utdelning fick man också när Cohade stal bollen från Bretons i den 20e minuten innan han hittade Mollo spelade bollen til Aubameyang, som stod för en fantastiskt fin passning till Brandao som hade öppet mål och gjorde inga misstag. 1-0 och glädjen var ordentligt stor hos De gröne.

Matchen var väldigt, väldigt jämn efter målet. Ruffier stod för en fin räddning på Diallos volley. Även Costil kunde stå för ett par fina räddningar på St Etiennes anfallsförsök, främst genom Lemione, Aubameyang och Brandao.

Matchens sista chans fick Diallo med fyra minuter kvar, men storspelande Ruffier kunde avvärja läget och utbrista i glädje minutrarna senare när Stade de France utbröt i grön eufori. En fantastisk titel för den klassiska klubben som äntligen har vunnit en titel igen!