Brakförlust för Hoffenheim i Hamads debut

Bundesliga drog äntligen igång igen efter en månad av uppehåll. Den första matchen på agendan var svenskmötet mellan Nürnberg och Hoffenheim. Nilsson mot Hamad. Favorittippade Hoffenheim, som imponerat stort under januaris träningsmatcher, fick sig dock en match de sent skulle glömma.

Matchen startade i trevande men tempot byggdes snabbt upp. Lagen anföll varannan gång utan att ha några speciellt farliga avslut på mål.

I den mitten av första halvlek skulle dock 1-0 komma. Ett lågt skott utanför straffområdet som Chandler avlossat letade sig hela vägen in i nät via ett försvarsben.

Hoffenheim lät sig inte vikas ner och tog över taktpinnen. Man hade två farliga omställningar där Hamad löpte sig fri väldigt bra men blev av någon anledning aldrig passad.

Istället kunde Drmic pricka in 2-0 efter att bollen trillat ner framför fötterna på honom några meter från mål efter en frispark. Något orättvist då Hoffenheim pressat på. 2-0 stod sig i halvtid.

Nästa kalldusch för Hoffenheim dröjde inte länge. I den 48:e minuten slog Mike Frantz en perfekt ljupledsboll från mittplan till Daniel Ginczek som inte gjorde några misstag när han började närma sig målvakten. 3-0 till Nürnberg.

Per Nilsson byttes ut i den 55:e minuten efter att han skadade sig i en duell. Lugnande besked för alla svenskar är att han kunde gå av planen själv.

Matchen kunde fått lite spänning i sig när Jiloan Hamad nickade fram till en lagkompis som la in bollen i mål efter en frispark. Tyvärr för Hoffenheim var den förstnämnda avvinkad för offside.

Matchen punkterades definitivt i den 70:e minuten när Drmic ohotat kunde ta ner ett inlägg på bröstet i straffområdet och skjuta in 4-0 på volley. Fruktansvärt försvarsspel av ett lag som redan gett upp.

Nürnberg tog sin första trepoängare för säsongen och fansen var väldigt nöjda. Jiloan Hamad. som fick spela hela matchen, får vänta på sin första vinst.