Bonucci matchhjälte när Juventus vann

Det var kvartsfinaldags i Europa League. Juventus reste till Frankrike på torsdagskvällen för att ta sig an Lyon på Stade de Gerland i det första av två möten.

Juventus hade två fina möjligheter i den första halvleken, båda genom Tevez men argentinaren lyckades inte hitta nätet. Lyons, och första halvlekens hetaste möjlighet hade Briand när han skyfflade bollen över ribban från bara några meters avstånd.

Det mest anmärkningsvärda från första halvleken var annars mittbacken Bonuccis ständiga bolltapp och felpass i en annars mycket tråkig första halvlek där Lyon var det bättre laget.

I den andra halvleken tog Turinlaget över mer och mer och skapade flertalet bra målchanser. De skulle också få ett mål som dessvärre dömdes bort efter att Giovinco backat in i målvakt Lopes så denne tappade bollen. Helt korrekt domslut.

Juventus skulle ta ett stort steg mot semifinal när man i den 85:e minuten gjorde 0-1. Just Bonucci dök upp efter en tilltrasslad situation och stänkte in bollen från nära håll.

Målet blev matchens enda vilket betyder att den gamla damen har skaffat sig själva ett jätteläge inför returen i Turin nästa vecka.