Blytung seger för Southampton på Villa Park

Det var upplagt för en nervpirrande match på Villa Park, där ett hårt pressat Aston Villa tog emot nykomlingen Southampton som båda slåss långt ner i Premier League-tabellen. Och det skulle bli en vinnare på Villa Park den här helgen.

I den sjätte matchminuten fick Christian Benteke ett bra läge, men missade målet som han skulle visa sig göra fler gånger den här kvällen. Tio minuter senare hade Saints sin första farlighet, när kaptenen Rickie Lambert severade Jay Rodriguez med en makalös passning, som dock Brad Guzan slutligen redde ut och räddade.

Matchen hettade till på allvar när Southampton fick en mycket kontroversiell straff efter 32 minuters spel, när Jay Rodriguez till synes slänger sig i straffområdet. Kaptenen Rickie Lambert kliver fram och skickar in bollen enkelt till höger om Brad Guzan, som går åt fel håll och enmycket viktig bortaledning tar lagen med sig till halvtidsvilan.

Matchen fortsätter att vara dramatisk i den andra halvleken när Andreas Weimann efter endast ett par minuter får till ett avslut som målvakten Artur Boruc fumlar bort från målet. Och endast tre minuter senare testas han på nytt, när Enda Stevens testar med ett avslut.

Men Southampton stod upp bra och var mycekt nära att stänga matchen med tjugo minuter kvar, när Jason Puncheon klev in i banan och tog ett avslut som gick klockrent i den närmaste stolpen. På returen kunde inte Rickie Lambert stänka in den, då anfallaren befann sig i en klar offside position.

Aston Villa pressade sedan på för en kvittering och med två minuter kvar av ordinarie speltid tvingade Christian Benteke fram en ny vass räddning från Boruc i Southampton-målet. Och minuten senare är det oerhört nära att bli 1-1, när Nathan Baker nickar en hörnspark i ribban.

Och det var mirakulöst att det inte blev en kvittering, när Gabby Agbonlahor kom fri och tvigade fram en utrusning och en vass räddning från Boruc, där returen flög ut till Christian Benteke som mot alla odds lyckades missa helt öppet mål.

Matchen slutade 0-1 och Aston Villa faller i och emd förlusten ner under nedflyttningsstrecket. Ljusare för Southampton som tar klivet förbi, upp på säkrare mark i Premier League. Man fick dock en tung skada med sig från Villa Park, där Luke Shaw tvingades ut på bår efter en befarad nackskada.