”Blåvitts” jättefiasko – ute ur Europa League

IFK Göteborg fick en relativt gynsam lottning när man ställdes mot Slovakiska AS Trencin i den tredje omgången. Hemmamötet gick dock inte som planerat och trots att man i det första mötet fick spela med en man mer i 80 minuter lyckades man inte spräcka nollan på slovakerna.

Returmötet i Slovakien skulle inte bli lättare för Göteborgslaget och med jämnt antal spelare på banan, kunde istället Trencin ta tag i matchen och tog i den första halvleken ledningen med både ett och 2-0 genom lagets långe striker, Fanendo Adi.

I slutet av den andra halvleken reducerade mittfältsmotorn Philip Haglund, framspelad av Adam Johansson. Men närmare än så kom inte IFK Göteborg som har spelat färdigt i årets upplaga av Europa League.