Blaszczykowski visade vägen – när Dortmund segrade

Dortmund inledde som väntat. Man tog tag i spelet direkt och styrde Nurnberg långt bak i banan. Trots stor speldominans från Dortmund, så lyckades Nurnberg sticka upp med en farlig dubbelchans, som kunde resulterat i mål.

Strax efter dessa dubbelchanser så stack Piszczek i djupled. Han kom in framför Gebhart och föll därefter p.g.a. en knuff. Domaren pekade på straffpunkten efter lite betänketid. På reprisbilderna så ser man tydligt att straffen var felaktigt dömd. Men domaren pekade på straffpunkten och fram stegade Jakub ”Kuba” Blaszczykowski. 1-0 var ett faktum efter ca 20 minuter spelade. Speldominansen fortsatte och strax efter att första målet ströks dit, så styrde ”Kuba” in ännu ett mål, efter inlägg av Götze. 2-0 och polacken visade stor glädje.

Det var egentligen aldrig något snack om vilket lag som var bättre. De gulsvarta kämparna bjöd den fullsatta publiken på fortsatt fin fotboll. I andra halvleken lugnade man ner spelet lite. Nuri Sahin fick bl.a göra en åtrovärd återkomst i Dortmund-tröjan. Trots en tydlig avslappning i laget, så bjöds det på fler imponerande kombinationer och individuell briljans. Lewandowski hann med ännu ett mål i slutminuterna. Efter en fin inrullning av Reus, så bombade polacken upp slutsiffrorna 3-0.