Bittert poängtapp i slutminuterna för Fiorentina

Efter en färglös första halvlek fanns där inte mycket att hämta och hemmalaget i dagens första Serie A-möte, Fiorentina, fick istället försöka ta steget framåt i den andra. Pressen skulle sedermera betala av sig och i mitten av matchens andra halvlek lyckades man spräcka Cagliaris nolla, efter ett läckert nickmål från mittfältaren Borja Valero.

Men med bara minuten kvar av ordinarie matchtid lyckades gästerna ställa till med oreda. Ur en hastig kontring av sardinierna landade bollen hos Victor Ibrabo, som slog in den högt i straffområdet och gick, via huvudet på Mauricio Pinilla, in till 1-1. Katastrofen var nu ett faktum och utmed David Pizzaros utvisning i den 91:a matchminuten underströks frustrationen ytterligare.

Detta innebär att Fiorentina misslyckades med att klättra upp jämsides med Napoli i toppen, utan landar nu istället på en fjärdeplats.