Besiktas jagar Stephan Lichtsteiner

Besiktas jagar Stephan Lichtsteiner

Besiktas vill värva Juventus-spelaren

Besiktas vill förstärka sin trupp innan det turkiska transferfönstret stänger. Den turkiska klubben jagar Stephan Lichtsteiner, uppger Football Italia.

Det turkiska transferfönstret stänger inte förrän på fredag. Besiktas, en av landets största klubbar, hoppas kunna ta tillvara på det. De vill värva in Stephan Lichtsteiner från Juventus, rapporterar Football Italia.

Besiktas såg sin chans när de fick reda på att försvararen inte blev uttagen i Serie A-mästarnas Champions League-trupp. Efter det ska den turkiska klubben ha kontaktat Lichtsteiner och frågat om han vill flytta till Istanbul. I de samtalen ska de ha framgått att schweizaren är positivt inställd till att lämna Juventus för Besiktas. Den italienska föreningen har värvat in två försvarare, Benedikt Höwedes och Mattia De Sciglio, som kommer att göra det svårare för Lichtsteiner att få speltid i Turin.

 

Sex år i klubben

Lichtsteiner kom till Juventus under sommaren 2011. Sedan dess har ytterbacken varit med om att vinna det mesta. Under sina sex år i klubben har spelaren tagit hem sex Serie A-titlar och tre Coppa Italia-titlar, bland annat.

Tidigare under karriären har försvararen även spelat för LazioLille och Grasshoppers. Om 33-åringen väljer att flytta till Besiktas blir Turkiet det fjärde landet där han har spelat professionell fotboll.

I övrigt så har backen gjort över 90 landskamper för hemlandet Schweiz, och har representerat nationen vid två EM-slutspel.

Fler nyheter från Serie A

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply