Benzema sänkte Espanyol i cupen

Real Madrid fick en bra start i kvartsfinalen mot Espanyol, som spelades på katalanernas hemmaplan Cornella-El prat. För efter 25 spelade minuter tog man ledningen i matchen och då genom den franska hackkycklingen Karim Benzema. Det var högerbacken Alvaro Arbeloa som slog inlägget, som nådde Gareth Bale som nickskarvade den vidare till fransmannen som distinkt nickade in bollen i mål. Kiko Casilla i Espanyol-målet var dock på bollen och kunde sånär styra ut bollen.

Mer mål blev det inte i den första halvleken och istället kom Espanyol ut som ett helt nytt lag och anfall med full energi och ställde till med ordentliga problem för laget från Madrid. Bland annat fick Iker Casillas hamna i huvudrollen när han räddade ett friläge från Espanyol-anfallaren Jhon Cordoba, vilket senare visade sig vara matchavgörande, då Espanyol trots en massiv press aldrig lyckaes få hål på den spanska landslagsmålvakten.

Därmed slutade matchen 1-0 i Real Madrids fördel. Returen, som spelas på Santiago Bernabéu, äger rum precis om en vecka klockan 21:00. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply