Bengtsson jagas av utländska klubbar

Pierre Bengtsson har sedan flytten från AIK till FC Köpenhamn imponerat stort som vänsterback och kan nu vara på väg till en klubb utanför Norden. Bengtssons agent tror dock att 24-åringens prislapp kan skrämma iväg en del klubbar.

– Han vill gärna till en större klubb någon gång, och det finns intresse för honom. Men det är osannolikt att det blir av, för han kostar pengar och det finns många fria spelare utan kontrakt i Europa. Pierre kostar mellan 13 och 15 miljoner kronor (15-17,5 miljoner svenska kronor), och det är mycket pengar, säger Per Jonsson till tipsbladet.dk.

– Jag vill inte att spekulera i klubbar eftersom han fortfarande har ett avtal med FC Köpenhamn. Han är en mycket populär spelare som har utvecklats mycket och blir bättre. Alla tycker om att arbeta med honom. Han har varit i Köpenhamn en lång tid, och han har ett mål att gå vidare, fortsätter agenten.

Bengtsson är dessutom intresserad av en större utmaning och kommer statsa helhjärtat om han skulle fåm chansen.

– Om han går till en annan klubb måste det vara för en högre nivå än i FC Köpenhamn. Han ska inte till en klubb som är nummer åtta i Holland, det ska vara ett steg upp. Det finns intresse från sådana klubbar, men det går ju inte via mig. Den går igenom FC Köpenhamn, men jag vet att de inte kommer att sälja eftersom han är det absolut första valet. Han har det bra i FCK, men han är redo att ta nästa steg, säger agenten till tipsbladet.dk.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply