Ben Haim lägger skulden på PKF

Det är endast försvararen Tal Ben Haim och mittfältaren Liam Lawrence som kvarstår i Portsmouths spelartrupp. Något som, utan åtgärd, kan leda till att klubben kan stängas ned. Det beskyller israeliske Ben Haim administratörföretaget PKF för.

”Det är väldigt mycket blod på deras (PKF:s) händer”, säger Ben Haim. ”Sedan februari 2012, när PKF tillkom, är det enda vi har hört att det är mer troligt än inte att klubban kommer att försvinna.”

PKF har satt en deadline på den 10 augusti för alla spelare att antingen lämna klubben eller kompromissa fram en överenskommelse angående sin lön. Enda chansen för Portsmouth att hålla sig vid liv är att rensa sin lönelista, d.v.s. att Ben Haim och Lawrence måste lämna eller acceptera en kompromiss för att det ska kunna ske.

Ben Haim säger att han är villig att mötas halvvägs via en kompromiss, men vägrar bli slungad in i en affär.

”Jag skrev på ett fyraårskontrakt med Portsmouth år 2009. Sedan dess, med anledning av klubbens misslyckande av att hantera sin ekonomi, har jag personligen förlorat en en överskottssumma på £2 miljoner. Jag har i nuläget cirka ett år kvar på mitt kontrakt”, säger israeliern.

Han fortsätter, ”Jag vill att klubben ska överleva och jag kommer göra allt i min makt för att tillåta denna historiska fotbollsklubb att fortsätta spela fotboll.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply