Bekräftat: John Arne Riise lägger av

Officiellt: John Arne Riise lägger av

Liverpool-legendaren lägger skorna på hyllan

John Arne Riise slutar med fotbollen, meddelar han under måndagen på sin blogg. Efter en 18 år lång karriär väljer 35-åringen nu att lägga skorna på hyllan och bryta kontraktet med moderklubben Ålesund han tillhört den senaste tiden. 

John Arne Riise är framför allt ihågkommen för sina sju år i Liverpool mellan 2001 och 2008 där han stod för många stenhårda långskott och dessutom var en viktig del i klubbens senaste Champions League-titel. Norrmannen har därutöver spelat i bland annat AS Roma, Fulham, AS Monaco och på karriärens höst även i indiska Delhi Dynamos.
Med sina 321 Premier League-matcher och 110 landskamper är han av många ansedd som en av de absolut bästa vänsterbackarna i ligan någonsin.

Bryter kontraktet med moderklubben

I mars i år valde han att flytta hem till sin moderklubb Ålesund, men nu väljer norrmannen att bryta kontraktet och avsluta karriären.
”Mitt mål var att spela på norsk toppnivå tills jag var 40. Men det blev inte så. Det slutar här,” skriver han i det blogginlägg där han förkunnar sitt avsked. ”Jag har haft en känsla av att jag inte längre är tillräckligt är stark nog för att spela på den här nivån.”

”Motivationen finns inte”

Anledningen ska vara att varken kroppen eller motivationen längre finns där för Riise, som hann spela 10 matcher för Ålesund under sina tre avslutande månader i klubben.
”Jag gillar att spela fotboll men motivationen är inte längre tillräckligt stark för att hålla på den högsta nivån. Min kropp – och mitt huvud – har gått igenom så mycket under de senaste tjugo åren… Jag har inte längre glädjen, glöden, viljan för att prestera så bra som jag kan… Det kändes inte rätt för varken laget, klubben eller supportrarna, när de andra har större motivation än mig… Det gör ont och det är tungt, men det är det rätta och ärliga beskedet.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply