Bekräftat: Ikonen slutar efter säsongen

Henrik Gustavsson tackar för sig

Det blir inte en tjugonde säsong mellan stolparna i Åtvidabergs FF för klubbikonen Henrik Gustavsson, idag, på hans 39-årsdag, bekräftade han att livet som elitidrottsman tar slut efter säsongen.

Åtvidabergs FF går mot tuffare tider. Sedan tidigare står det klart att klubben, tillsammans med Halmstad BK, kommer att degraderas från Allsvenskan till Superettan då ingen av dem kommer att kunna nå fjortondeplatsen i tabellen vilket skulle innebära kval för att hålla sig kvar.
Samtidigt som det står klart att den klassiska klubben kommer att flyttas ner kommande säsong så har både Kristian Bergström och  Daniel Hallingström bekräftat att de lägger skorna på hyllan efter säsongens slut.
Under onsdagen bekräftade även målvaktsikonen Henrik Fimpen Gustavsson att han tackar för sig vad gäller fotboll på elitnivå.

– Det känns som att kroppen har gjort sitt för elitfotboll, säger han i en intervju till SVT Sport.

Fimpen” öppnar dock för spel på amatörnivå.

– Jag har spelat i alla divisioner utom i sexan, så det har jag ju kvar för att fullborda mitt CV! Men det får bli utan handskar i så fall. Annars kanske det får bli division fem, med klubben där jag bor, i Horn.

Sedan ankomsten från Hjulsbro IK 1997 har Henrik Gustavsson mäktat med över 500 matcher i ÅFF-tröjan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply