Bekräftat: Goitom lämnar AIK efter säsongen

Henok Goitom kommer lämna AIK i vinter

I ett par veckor har det smugit fram uppgifter om att Henom Goitom kommer lämna AIK efter säsongen trots sin framgång i klubben. Nu har AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftar att anfallaren lämnar klubben.

Under onsdagen kom det fram uppgifter om att Henok Goitom i princip hade bekräftat att han inte skulle spela i AIK säsongen 2016. Det var egentligen chockerande uppgifter om hans framtid då han är 31 år gammal och redan har provat på flera äventyr i Europa, några lyckade och andra mindre lyckade.

Även om Andreas Alm, AIK:s tränare, menar att man kommer klara sig bra utan Goitom så kommer det onekligen bli ett tomrum. Anfallaren kom nämligen tvåa i skytteligan med sina 18 mål och han bar dessutom fram AIK under stora delar av sommaren med ett fantastiskt målfacit. Men nu bekräftar alltså AIK att han kommer lämna klubben.

Blir en flytt utomlands

Goitom kommer prova på livet som utlandsproffs igen. I ett uttalande till AIK:s officiella hemsida förklarar sportchef Björn Wesström både kontraktssituationen och Goitoms framtid.
– AIK och Henok är efter ett flertal konstruktiva samtal överens om att möjligheterna för att hitta en överenskommelse om en förlängning inte finns, vi har tittat på ekonomi, kontraktslängd och även diskuterat tiden efter spelarkarriären. Under den processen har det växt fram att det äventyr som erbjuds utomlands inte kan matchas av AIK.

Goitom själv är sugen på ett till äventyr utomlands.
– Jag kommer att få möjligheten att få erfara ett nytt land och ny liga. Jag vill vara öppen med hur jag resonerar, det är inte många möjligheter som man får i livet att testa på att leva i en ny kultur och även få ta del av ett nytt och annorlunda sätt att se fotboll på som man kan ha användning av i framtiden. Jag vill ge mig själv den sista möjligheten nu när jag har passerat 30 år. Vill även tillägga att AIK och Björn Wesström har gjort det som går att göra för att hitta en förlängning, men jag har valt att ta äventyret, säger Henok Goitom till AIK:s hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply