Bekräftat: De missar Moldavien-matchen

Greklandsproffsen inte aktuella för spel på måndag

Det svenska landslaget tog under gårdagen tre poäng borta mot Liechtenstein och blev därmed klara för minst playoff-spel till EM i Frankrike 2016. Förbundskaptenen Erik Hamrén får dock tänka om inför måndagens hemmamatch mot Moldavien då skador hindrar två spelare från att kunna delta i matchen.

Efter fredagens 2-0-seger mot Liechtenstein blev det svenska fotbollslandslaget klara för minst playoff. Inför EM-kvalets sista omgång har Sverige fortfarande vittring på en andraplats i gruppen vilket ger en direktplats till EM-slutspelet som spelas i Frankrike 2016. För att en andraplats ska nås krävs det att Sverige vinner sin match hemma mot Moldavien på måndag samtidigt som Montenegro bortaslår Ryssland i Moskva.

Den svenska förbundskaptenen Erik Hamrén kommer dock inte kunna ställa upp med samma startelva som senast då både Marcus Berg och Jimmy Durmaz inte kommer att kunna delta i matchen på grund av att småskador stoppar dem.

– Det är inget allvarligt, men de blir förmodligen borta i en vecka till tio dagar. Därför är ingen av de aktuella för spel i måndagens match mot Moldavien, säger Hamrén till svenska fotbollsförbundets hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply